Het ontstaan van Sama Sama

Het idee en de geschiedenis

Het idee en de geschiedenis

Het idee voor Sama Sama is door de jaren heen ontstaan. Wij kwamen in April 2015 in contact met Stichting Duurzame Ontwikkeling Participatiebedrijven of kortweg DOP. Een stichting uit Arnhem met als voornaamste doel om ondersteuning te bieden in de oprichting van sociale ondernemingen waarin participatieplekken worden geboden aan mensen tot de arbeidsmarkt. In het contact met deze stichting en Volkshuisvesting Arnhem bleek in een pand aan de Akkerwindestraat 71, een horecakeuken beschikbaar te zijn waarvoor nog een ondernemer gezocht werd.
We zijn begonnen met het koken voor bewoners van 2 etages van uit begeleid wonen. Vanaf 2017 zijn we gecertificeerd zorgaanbieder geworden op het gebied van activerend werk (voorheen dagbesteding). Dit doen we met heel veel passie en liefde. Vind u het leuk om hier iets meer over te lezen, klik op de knop sociaal.

Wie wij zijn

Shirley en Saskia

Shirley Jonathans;
Van mijn passie koken mijn werk kunnen maken, was altijd al een droom die nu werkelijkheid is geworden. Mijn jarenlange ervaring in de horeca, mijn ideeën en mijn drijfkracht was de tijd 6 jaar geleden rijp, om ons wijkrestaurant Sama Sama vorm te geven. Als kind kon ik ademloos toekijken als mijn moeder met veel passie, liefde en vanzelfsprekendheid aan het koken was. Door deze bron van inspiratie ben ik op jonge leeftijd al geïnteresseerd geraakt in voeding, lekker eten, koken en mensen verbinden. Door mijn creativiteit mede gebaseerd op Street food, geef ik dat gene mee aan mijn gerechten, waarmee ik mijn persoonlijke touch creëer. Maar waarbij de authentieke smaken van de Indonesische keuken, hun waardigheid behouden.

Saskia Kraaijeveld;
Mijn bijdrage bij Sama Sama, bestaat uit het voeren van alles wat met de administratie te maken heeft. Daarnaast assisteer ik daar waar mijn inzet wenselijk is. Zelf heb ik hobby matig een passie voor koken en vind het leuk om met weinig ingrediënten iets lekkers te creëren. Hiermee heb ik een goede balans voor mezelf tussen het creatieve, van de keuken, de bediending ( gastvrouw ) in het restaurant en de administratie vanuit het zakelijke gedeelte. Met mijn brede interesse en kennis op divers gebied, probeer ik mijn steentje bij te dragen in het geheel.