Over ons

shirl en ik

Graag stellen wij ons even aan u voor, wij zijn Shirley en Saskia van restaurant Sama Sama: Eten. Drinken. Ontmoeten.
Het Indonesische woord “Sama Sama”, betekent “samen”, “graag gedaan” of “ bedankt”. De Engelse vertaling van “Sama Sama” is “you’re welcome”. En welkom is bij ons iedereen, om heerlijk te genieten van onze huisgemaakte verse wereldse gerechten. Eten en Drinken doet Ontmoeten en brengt  mensen samen !!
Sama Sama is een sociaal-maatschappelijk bedrijf met participatiemogelijkheden voor mensen die aan de zijlijn van de samenleving staan.
Sama Sama biedt deze mensen perspectief. Ze doen werkervaring op, ontwikkelen hun sociale en maatschappelijke vaardigheden en krijgen een opleiding in de praktijk. Voor velen van hen is dit een start op weg naar betaald werken en een stap naar zelfstandig burgerschap
Sama Sama wil een bijdrage leveren aan een beter leefmilieu, aan begrip en respect voor de ander, ongeacht zijn of haar herkomst of beperkingen.

 Shirley Jonathans
Shirley Jonathans is de chef van Sama Sama. De passie voor koken is haar met de paplepel ingegoten. Voor Sama Sama bereidt zij Indonesisch eten, maar ook gerechten uit vele andere landen.Haar moeder, Rika Jonathans – van der Werff was een ware keukenprinses en is nog steeds haar grootste inspiratiebron bij het bereiden van gerechten. Als jong meisje keek Shirley altijd ademloos toe hoe kunstig zij vele Indonesische gerechten bereidde. Bij haar thuis was er altijd heerlijk eten voor iedereen. Moeder Jonathans kon van niets iets moois en lekkers op tafel zetten.
Shirley deelt graag haar passie met anderen.  Zowel door ze te laten genieten van het nuttigen van de maaltijd, als door het overbrengen van haar vakkennis aan leer-werkers en vrijwilligers in de keuken.
541543

Saskia Kraaijeveld
Met haar zakelijke inzichten en hobbymatige c.q. cateringervaring wat betreft het koken, was de tijd rijp voor Saskia Kraaijeveld om de stap te maken om een eigen onderneming te starten. Met haar brede kennis kan zij dat door middel van het runnen van Sama Sama in de praktijk brengen. Saskia is bij Sama Sama verantwoordelijk voor de administratie. Daarnaast is zij te zien in de keuken om Shirley te assisteren bij het voorbereiden van de maaltijden. Als gastvrouw zorgt zij er in samenwerking met de leer-werkers en vrijwilligers voor dat de gasten zich welkom voelen.